100 часа гейминг шоу, над 30 стриймъри и предизвикателство за двойки ни очакват на Българския Гейминг Маратон

100 часа гейминг шоу, над 30 стриймъри и предизвикателство за двойки ни очакват на Българския Гейминг Маратон

  • Post author:
  • Post category:Press 2020

Кои са победителите в турнирите на Българската StarCraft Лига, Bulers, LamePlay и Димо Академи, какво са ни подготвили 30 от най-популярните български стриймъри с над 3 милиона последователи в YouTube и кой ще покаже по-добри умения в специалното гейм предизвикателство за двойки, предстои да разберем по време на новия онлайн гейминг фестивал тази неделя

Тази неделя (30 август) пилотното издание на Българския Гейминг Маратон– онлайн фестивал за видео игри, чиято цел е да представи пъстрата палитра на съвременната българска гейминг култура, ще събере 30 от водещите български гейминг стриймъри и лидери на мнение с общо над 3 400 000 последователи само в YouTube, над 700 000 във Facebook и над 700 000 в Instagram. Сред тях личат имената на Китодар Тодоров, Aethelthryth, Pavel Kolev и Icaka, Dido_D и много други, между които и изгряващи гейминг звезди. Всички те ще създават уникално гейминг съдържание, ще участват в онлайн турнири, предизвикателства, шоу-мачове и други прояви по време на маратона, чиято пълна програма може да се намери на http://gamingmarathon.bg/. Организатор на Българския гейминг маратон е TDB Play – новосформирана агенция с фокус върху видео игрите, електронните спортове и geek културата, в партньорство със световния лидер при гейминг мониторите – AOC.

“Стриймингът постепенно излезна от затворената гейминг общност и се превърна в популярна алтернативна форма на забавление. Именно те, т. нар. “ютубъри” и “стриймъри” постепенно се превръщат в поп-иконите на подрастващото поколение, от една страна, а от друга, едно цяло друго поколение, това родено през 90-те, вече е израснало с видео игрите като неделима част от живота си. Програмата на маратона, вярваме, предлага за всекиго по нещо – независимо от възраст, предпочитание за жанр игри или гейминг платформа” – споделя Мартин Кадинов, съосновател на TDB Play и организатор на събитието.

Сред акцентите на събитието са специалното гейм предизвикателство за двойки, в което две от изгряващите звезди на родната стрийминг сцена James The Gambler и Gerry Gaming предизвикват добре познатите на публиката Gothika_47 и Gabinka във Fortnite.

Друг акцент е специалният шоу-мач по една от най-популярните видео игри – CS:GO, в който умения ще премерят десет от най-известните лица в гейминга в България.  Организаторите са предвидили и възможност за участие на геймъри от различни възрасти  – турнири по най-популярните сред младежите игри Brawl Stars и Clash Royale, състезание по виртуални мото-спортове с водещи рали пилоти и състезание по класическата esports игра Starcraft II, както и много награди за участниците.

Вижте цялата програма тук: http://gamingmarathon.bg/

Предходна прес информация, снимки на участващите стриймъри, визуални материали и лога можете да намерите на адрес: http://gamingmarathon.bg/assets

Повече за организаторите:

TDB Play

TDB Play е новосформирана агенция с фокус видеоигри, електронни спортове и geek култура. Съосновател и управляващ партньор на TDB Play е Мартин Кадинов, който има 20 години опит в сферата, последните 6 от които, преди да основе TDB Play, прекарва като мениджър за Югоизточна Европа в ESL – световния лидер в сферата на електронните спортове.

www.tdbplay.com

AOC

AOC е един от водещите глобални брандове на пазара на монитори. Високо качество, първокласно обслужване, атрактивен дизайн, съобразен с изискванията за опазването на околната среда, ергономични и иновативни продукти на конкурентни цени – това са причините все повече потребители,  корпоративни клиенти и дистрибуционни партньори да се доверяват на AOC. AOC предлага дисплеи, подходящи за всеки тип потребител – без значение дали ще се използват за професионални или домашни цели, за развлечение или гейминг. AOC е дъщерно дружество на TPV Technology Limited, най-големият производител на LCD монитори в света.

www.aoc-europe.com