5053 лв. събра четвъртото издание на Българския Гейминг Маратон в подкрепа на благотворителното движение #гудгейм

Средствата ще бъдат дарени на организацията „Заедно в час“ за каузата prepodavame.bg Актьори оценяваха гейм аватари в първия по рода си конкурс Avatar Style Awards

42-ма участници се включиха по традиция в коледното четвърто издание на Българския Гейминг Маратон. Стриймовете на различни видео игри започнаха точно в 00:00 ч. на 19 декември и завършиха с гвоздея на програмата – Гейминг Куиз Без Име.

Над 100 хиляди зрители гледаха маратона, който кулминира с куиз, където водещите – Dido_D, Icaka и Мартин Кадинов изпитаха знанията и уменията на избраните осем участници чрез специално селектирани мини игри, забавни въпроси и предизвикателства. Всичко това беше в подкрепа на #гудгейм и каузата на Заедно в Час – prepodavame.bg, в унисон с убеждението на екипа на TDB Play, че именно знанията и уменията са основен двигател за просперитет на всяко общество.

Гудгейм е движение, което цели да обедини всички фенове на видео игрите – било то хора, бизнеси или организации, с цел да подобрим съвместно средата, в която живеем, като подкрепяме различни каузи. Първата кауза, която подкрепяме и за която фондонабираме преди, по време и след маратона – до края на януари, е една много смислена инициатива на „Заедно в час“ – prepodavame.bg. Тя създава инструменти и ресурси за учителите, които да правят по-интересни, по интерактивни, а защо не и геймифицирани уроците в училище“, споделя Мартин Кадинов, съосновател на TDB Play и Българския Гейминг Маратон.

Средствата, които екипът успя да събере по време на маратона са 5053 лв., с което той започва да се движи към целта до края на януари 2022 г. да бъдат събрани 30 000 лв. за каузата. Всеки дарил, независимо от сумата, ще получи подарък от Haemimont Games – тяхната екшън ролева игра Victor Vran.

Освен оригиналното съдържание, което водещите български стриймъри, ютюбъри и гейм инфлуенсър създадоха за четвъртото издание на Българския Гейминг Маратон, в рамките на онлайн фестивала бяха проведени и три турнира по игрите – WarCraft, Clash Royale и StarCraft.

А ден преди официалната програма на маратона – на 18 декември, се проведе и първото по рода си събитие в България – Avatar Style Awards – за най-оригинален дигитален персонаж във видео игра, познат като аватар. Авторитетно жури в състав актрисата Анжела Недялкова, актьорът – пристрастен към видео игри Китодар Тордоров и топ критикът Драго Симеонов прие предизвикателството и оцени усилията на 10 участници и техните дигиталните персонажи в играта GTA V. Голямата награда взе Васил Калинчев, познат в гейминг средите като xXShadowHexXx.

Следващото събитие предстои през май 2022 г., а целта, която си поставя екипът на Българския Гейминг Маратон е да привлече освен феновете на видео игри и хората, които са любопитни да научат повече за най-голямата и развиваща се развлекателна индустрия в света.

Българският Гейминг Маратон се организира в партньорство с #гудгейм, Telenor, AOC, Philips OneBlade, Bucharest Gaming Week. 

Снимки, визуални материали и лога можете да намерите тук:

http://gamingmarathon.bg/assets 

Автор на снимките: За Ти Ди Би Плей, Таня Дечева

За TDB Play

TDB Play е компания с фокус във видеоигри, електронни спортове и дигитално съдържание. Създадена през 2020-а, TDB Play развива своята дейност в Югоизточна Европа и е базирана в София. Информация за TDB Play ще намерите на официалната страница на компанията (когато тя стане готова), а до тогава – във FacebookInstagram и LinkedIn

Шестото издание на Българският Гейминг Маратон завърши с над 200 хиляди зрители, 13 турнира и големи награди за победителите

Над 200 хиляди почитатели на видеоигрите гледаха на живо и се потопиха във вселената на esports с любимите си стриймъри по време на шестото издание на Българският Гейминг Маратон.

Още »

Шестото издание на Българският Гейминг Маратон е посветено на електронните спортове

През последните десетилетия видеоигрите постепенно отстояха своето място като заслужена форма на изкуство, редом до литературата и киното. Днес те не са просто средство за

Още »

16 български гейм студиа и 42-ма популярни стриймъри се включиха в петото издание на Българският Гейминг Маратон

Над 170 хиляди* български почитатели на видео игри се потопиха в ново, забавно и актуално съдържание по време на петото издание на Българският Гейминг Маратон,

Още »