Какво е общото между видео игрите, крипто, 5G технологиите и автомобилните спортове ще разберем на третото издание на Българския гейминг маратон

Какво е общото между видео игрите, крипто, 5G технологиите и автомобилните спортове ще разберем на третото издание на Българския гейминг маратон

София, 09 септември, 2021 г.  – Каква е връзката между крипто и гейминга, как  мобилните мрежи от пето поколение (5G) променят видео игрите, можеш ли да станеш професионален автомобилен пилот тренирайки във виртуална среда? Отговор на тези въпроси ще получите на третото издание на Българския гейминг маратон.
Фестивалът е посветен на необятния свят на видеоигрите. Неговата кулминация е на 19 септември, а всеки желаещ може да се включи още днес, започвайки своето приключение на gamingmarathon.bg

За почитателите на класическите игри, организаторите са подготвили вълнуващ турнир по DOTA 2 с актьора, стриймър и фен на играта – Китодар Тодоров, а Българската Starcraft Лига се включва със специално StarCraft II предизвикателство. Турнирите, кръстени Crypto Knight, носят изненади от Nexo, една от водещите световни компании в сферата на дигиталните активи. Участниците ще бъдат предизвикани със специални мисии на крипто тематика, носещи още допълнителнителни награди. Всяка мисия ще показва неразривната връзка между крипто и електронните спортове, променяйки структурата на турнирите по нов и предизвикателен начин. Разберете всичко за турнирите тук.

Завръща се и станалият традиция турнир по виртуални мотоспортове с водещи автомобилни пилоти от BULERS. Така, в рамките на Българския гейминг маратон, ще стартира новият сезон на Bulgarian Electronic Racing Series, който ще предложи две дивизии – по една за професионалисти и за аматьори. Автомобилните симулатори са една от най-иновативните сфери във видео игрите, тъй като именно те предлагатизключително висока степен на реализъм, която разбива всички прегради между виртуалното и физичното. Сред участниците в шампионата на BULERS са били имена като Георги Дончев, Павел Лефтеров и син на легендарния пилот във Формула 1 – Емо Фитипалди.

Петото поколение мобилни мрежи тепърва ще променя все повече области от живота ни и геймингът не прави изключение. Какво е общото между 5G технологиите и игрите ще разберем с помощта на Теленор отбора 5G Live Squad, в който ще се включат някои от  любимите стриймъри на българската публика – xXShadowHexXx, Gabinka, Gothika_47, Heavenbul и Krasi Fifa. Те ще правят различни предизвикателства и ще демонстрират възможностите на 5G мрежата на Теленор в реални условия, с акцент върху начините, по които тя подобрява гейминг преживяването.

 

Българският Гейминг Маратон се организира в партньорство с Nexo, Telenor, AOC Gaming Monitors, Philips OneBlade, Logitech Gaming, Bucharest Gaming Week.

 За TDB Play
TDB Play е компания с фокус във видеоигри, електронни спортове и дигитално съдържание. Създадена през 2020-а, TDB Play развива своята дейност в Югоизточна Европа и е базирана в София. Информация за TDB Play ще намерите на официалната страница на компанията (когато тя стане готова :), а до тогава – във Facebook, Instagram и LinkedIn.

За Nexo
Nexo е една от водещите институции за управление на дигитални активи в света. Мисията на компанията е да предостави пълен набор банкови услуги с ползите от криптовалутите чрез първите по рода си Instant Crypto Credit Lines, високодоходния спестовен продукт Earn, собствена борса за търгуване на дигитални активи и сигурност на най-високо ниво на своя Nexo Wallet. Nexo е обработила повече от $30 милиарда за над 2,000,000 потребители в 200+ юрисдикции от своето основаване през 2018 г.
Официален уебсайт: https://nexo.careers/

Leave a Reply