gmb-yettel_lockup_800x288
BGM

Участници

В партньорство с

Гейминг без компромиси

Свържете се с нас

CRUSIENLUL

bg_BGBulgarian
aivana1

Име: Ивана Владимирова

Никнейм: AivanaBG
Град: София
Основни игри: Apex Legends, League of Legends, Dead by Daylight
Игри по време на маратона: TBA

Започвайки своята стрийминг кариера през 2015 г., AivanaBG е една от първите дами в гейминг стрийминга в България. Не след дълго, от обикновено хоби, стриймингът се превръща в нейна страст, която през годините я кара да започне да експериментира с различни игри, готвене, косплей и стриймове с разходки на открито. Позната е на широката публика най-вече със своите стриймове на League of Legends и GTA V RP, но в канала й могат да бъдат намерени стриймове и на много други игри.

174549628_739256156768483_472722271228366668_n

Име: Владимир Лингорски

Никнейм: bgmonsterX1
Град: София
Основни игри: GTA 5, Roblox, Minecraft
Игри по време на маратона: GTA V

,,Монстера”, както всички наричат bgmonsterX1, е един от новите създатели на съдържание в средите на YouTube. Малка част от игрите, които можете да откриете в канала му като VoD или по време на стрийм, са GTA 5, Roblox, Minecraft, Rocket League и Garry’s Mod.

Име: Христо Рашев

Никнейм: carlo7even
Град: Самоков
Основни игри: Hearthstone, GTA 5, HotS
Игри по време на маратонаHearthstone

Ветеран в гейминга – с тези думи можем да опишем carlo7even, познат на всички от излъчванията си в Twitch, където стриймва от почти десетилетие видеоигри както на PC, така и на PS4. GTA V RP в Turbo Squad RP, Hearthstone и Heroes of The Storm са само някои от заглавията в неговата стрийминг програма в момента, но в нея често има представители и от хорър жанра.

Име: Александър Чилингиров

Никнейм: Chilly
Град: Хасково
Основни игриFortnite до гроб
Игри по време на маратона: TBA

Chilly играe игри от началото на 2018 година и през 2020 година започва да играе Fortnite професионално. Започва да стриймва в началото на 2021 и става verified в Twitch февруари 2021. На PC играе единствено Fortnite, но е фен и на CS и Minecraft. В момента тренира кикбокс и фитнес, и развива YouTube канала си, който е насочен към контент от истинския живот.

Corkscrew2

Име: Калоян Христов

Никнейм: corkscrew2
Град: София
Основни игри: Minecraft, Fortnite, DOTA 2, CS:GO
Игри по време на маратона: TBA

Калоян или corkscrew2 от малък се увлича по видео игрите и най-вече по състезателния елемент в тях, като винаги се е стремял да достига най-високите нива. Най-любим му е first person shooter жанра и игри като DOTA 2, CS:GO, Fortnite. В момента обаче се е фокусирал върху стрийминга и създаването на видео съдържание около състезателните игри и Minecraft

CrazyR_pic

Име: Реймонд Василев

Никнейм: CrazyR
Град: София
Основни игри: Fortnite, MK 11, The Last of Us
Игри по време на маратона: TBA

CrazyR е запален геймър, който създава видеосъдържание ежедневно в YouTube, като се стреми то да се различава от всичко останало в платформата. Предпочита да играе забавни за него и аудиторията му игри, дори и те да са различни от най-модерните в момента заглавия. Освен геймплей, в канала му публиката може да се информира и за най-интересното от света на видеоигрите.

crus site

Име: Енис Чуфадар

Никнейм: CrusienLUL
Град: Варна
Основни игри: League Of Legends, Valorant
Игри по време на маратона: League of Legends

Студент по програмиране с типичното геймърско хоби! Геймър е вече 16 дълги години и стриймър от едва 2. Обича да се съревновава на високо ниво, на която и да е игра, а любимата му част от стрийминга е връзката, която създава с аудиторията си, с която споделят общи интереси, тактики за бърза победа и т.н.

Име: Денис Хаджиев

Никнейм: denkatar
Град: Пловдив
Основни игри: GTA V
Игри по време на маратона: GTA V, CS:GO

Denkatar е от хората, които умеят да се забавляват и да предават на аудиторията си емоцията от всяка игра. Пътят му на стриймър в Twitch започва през 2019 година, когато решава, че иска да сподели с повече хора страстта си към Grand Theft Auto. Това е причината и до ден днешен GTA V да е най-стриймваната от него игра. Други негови любими занимания са още готвенето и музиката.

Dex1

Име: Стефан Николов

Никнейм: Dex
Град: София
Основни игри: Brawl Stars
Игри по време на маратонаBrawl Stars, Clash Royale

От малък Dex е много увлечен в състезателния елемент на игрите. Покрай това увличане става най-добрия български играч на Brawl Stars в  ранния етап на играта. От там създава своя YouTube канал с цел да споделя клипове от турнири. С времето се фокусира повече на канала си и по-малко на турнирния аспект на играта.  Студент, спортист (11 години баскетбол и 2 години фитнес) и ютубър.

Име: Данаил Чолаков

Никнейм: Dido_D
Град: София
Основни игри: League of Legends, Fall Guys
Игри по време на маратона: League of Legends, Fall Guys

Dido_D обожава игрите и те са се превърнали в основна част от живота му. В YouTube канала му преобладават гейминг видеата на добре познати игри като Brawl Stars, Among Us, Mineraft, но също и на по-нишови заглавия. В стриймовете си основно играе GTA 5 Roleplay, но често разнообразява и с Minecraft. И докато го прави край него често се появява котката му Кая, която е основна част от мърча му. А тази година той и брат му Mr_Jackp0t ще споделят в специална поредица, която вече стартира, за опита им като стриймъри – част от ролята им на посланници на Philips OneBlade.

doc site

Име: Георги Динков

Никнейм: DrDinkoff
Град: София
Основни игри: GTA V
Игри по време на маратона: TBA

Георги “DrDinkoff” Динков e запален по игрите от тийнейджърските си години. Със стрийминг започва да се занимава на шега през 2020г, като стриймва предимно LoL и малко CS. Oткрива FiveM, където играе от близо 2 години и благодарение на който се радва на по-голяма аудитория. Считан е за един от най – добрите RP играчи с полицейски персонажи като на по голяма част от стриймовете предава наученото през годините към своята аудитория.

Име: Елен Кадин

Никнейм: el3nko
Град: Сапарева баня / Милано, Италия
Години
Основни игри: Fortnite, GTA V Roleplay
Игри по време на маратона: TBA

El3nko вече няколко години е на родната гейминг сцена. Страстта към игрите го кара да направи свой YouTube канал, в който можете основно да гледате видеа, посветени на Fortnite и поднесени с доста чувство за хумор.

Ellyy3 (1)

Име: Елизавета Башмакова

Никнейм: ellybels
Град: Варна
Основни игри: World of Warcraft, League of Legends, CS:GO, Minecraft
Игри по време на маратона: TBA

ellybels обича да пробва различни видеоигри, с които да подобрява уменията си. Вече е натрупала сериозен стаж в игри като Little Nightmares, поредицата на The Room, It Takes Two, Phasmophobia, както и в World of Warcraft, League of Legends, CS:GO, Minecraft.

em0

Име: Емил Петков

Никнейм: Em0Bulgaria
Игри по време на маратона: Minecraft

Емил Петков започва да стриймва на шега преди 4 години, но не след дълго осъзнава колко много му харесва да споделя с аудиторията си приключението наречено “компютърни игри”. В началото се концентрира върху FPSигри като PUBG, Battlefield, CS, докато не осъзнава, че и той, и аудиторията му предпочитат GTA V. Целта му е все повече и повече да изпробват играта и да видят възможности предлага тя. Хобито му е да пътува и си мечтае да обиколи целия свят. Призовава всички да не спират да мечтаят.

Име: Ахмед Ахмед

Никнейм: FaraOna

Град: София
Основни игри: PUBG Mobile
Игри по време на маратонаPUBG Mobile

FaraOna е лекоатлет и има опит в бяганията на дълги разстояния, така че Гейминг Маратонът не би му го затруднил. Със стрийминг се занимава сериозно повече от година, като се е фокусирал върху PUBG Mobile и голямото му желание е да спомогне изграждането за PUBG Mobile общество у нас.

Име: Филип Бориславов

Никнейм: fenat
Град: Перник
Основни игри: Fortnite, GTA V
Игри по време на маратона: GTA V, Fortnite, CS:GO

fenat добива популярност в гейминг средите със стриймовете си на GTA V и Fortnite в Twitch. През последната година сериозно развива и своя YouTube канал, където съчетава гейминг видеа с влогове, предизвикателства и видео съдържание, свързано с ежедневието му. Освен компютрите и игрите, друга негова страст са шофирането и колите, затова и в канала му често се срещат видеа и на тази тема.

Име: Габриела Балева

Никнейм: Gabinka
Град: Пловдив
Години:
Основни игри: GTA V, Minecraft, The Sims 4

Игри по време на маратонаTBA

Gabinka е едно от малкото момичета геймъри в българския Facebook и YouTube със сигурност е сред най-позитивните и цветни в световен мащаб. Освен стриймове и видеа как играе любимите си заглавия, тя създава и влогове с полезни съвети за красота и мода.

Име: Евгени Николов

Никнейм: Gothika_47 
Град: Пловдив
Години: 29
Основни игри: Fortnite, Minecraft, GTA
Игри по време на маратона: Clash Royale, Brawl Stars

Gothika_47 е един от първите български стриймъри и ютюбъри. Видеоигрите са му страст от дете, а в момента те са основното му занимание. Освен редовни стриймове (излъчване на живо по време на игра) на актуални заглавия, в каналите му можете да се запознаете с нови инди игри (от “indipendent” – игри, създадени от независими разработчици), както и да видите ревюта на различни хардуерни продукти.

Име: Цветелин Попов

Никнейм: heaveNBUL
Град: София
Години
Основни игри: Fortnite, Minecraft, GTA 5
Игри по време на маратона: Minecraft

heaveNBUL е сред най-опитните и разпознаваеми ютюбъри и стриймъри в България. Игри от жанровете survival, shooter и battle royal са му любими, но в каналите му освен да го видите как играе на тях, можете да гледате и много видеа на разнообразна и забавна тематика.

Име: Иван Добрев

Никнейм: Hegone4eH
Град: Варна
Основни игриCS:GO, The Binding of Isaac, GTA V
Игри по време на маратона: TBD

Хобито на Ванко е да стриймва, като по този начин изпълнява две от нещата които най-много обича да прави, а именно да играе видео игри и да комуникира с хора. Играе предимно CS:GO, The Binding Of Isaac и GTAV, като на всяка една от изброените игри твърди, че е еднакво добър ;).

Име: Христо Стефанов

Никнейм: Icaka
Град
Години
Основни игри: FIFA, Minecraft, Fall Guys
Игри по време на маратона: TBA

Icaka е едната половина от набралото популярност уеб дуо “Pavel Kolev & Icaka “. Двамата се запознават в НАТФИЗ, където Icaka учи актьорско майсторство в класа на проф. Ивайло Христов, а Pavel – монтаж. Освен разнородни видеа на тема гейминг, двамата стоят и зад редица късометражни филмчета, които можете да гледате в YouTube каналите им.

InaGeorg-small

Име: Ина Георгиева

Никнейм: InaGeorg
Град: Бургас
Основни игри: Darkest Dungeon, The Binding of Isaac, Don’t Starve Together, D&D
Игри по време на маратона: Marbles on Stream

Ина се интересува от игри от най-ранна детска възраст, благодарение на семейството й и компютърните клубове. Стриймингът за нея е хоби, но и начин за разпускане, както и мечтана професия. Интересът й към стриймването на видеигри се заражда, когато попада на канала на LIMBO Bulgaria. Дълго време е само зрител, след което започва да стриймва по веднъж-два пъти в седмицата, а последните няколко месеца стриймва редовно от личния си канал.

Jana_K_

Име: Жана Куцева

Никнейм: Janna_K_
Град: София
Основни игри: League of Legends
Игри по време на маратона: League of Legends, Fall Guys
Жана играе игри от 4 годишна. Стриймва от 2015-а, като през годините и била част от LIMBO Bulgaria и TeziTV. След като обаче тази година участва в LoL реалити предаването StarForge, тя се завърна към стриймването от собствения си канал. Предпочита single-player игрите God of War, Uncharted, Witcher, Horizon, а League of Legends е единствения multi-player, който играе. Няма платформа при видео игрите, която да й е чужда, в професионален план също се занимава с гейминг. Също така е огромен почитател на настолните игри, escape стаите, готвенето и арт дейностите – последните също намират място в стрийма й понякога.

Име: Китодар Тодоров 

Никнейм: KitoGaming
Град: София
Години
Основни игри: Dota 2, GeoGuessr, Total War
Игри по време на маратона: TBA

KitoGaming е проект създаден от и около Китодар Тодоров – актьор, чиято комедийна видео поредица за YouTube “Петък точно в пет” придоби широка популярност през последните пет години. В края на 2019 година се ражда и KitoGaming – смесица между стрийминг на игри и забавно токшоу, в което Китодар кани за свои гости интересни личности да поговорят и поиграят заедно.  

krasi

Име: Красимир Иванов

Никнейм: Krasi
Град: Варна
Основни игри: FIFA
Игри по време на маратона: TBA

KrasiFifa е сред популярните професионални FIFA играчи в България, но също така името му е разпознаваемо и на световната сцена на футболните симулатори. Достигал е пето място на World Cyber Games през 2008 и 2011, а през 2012 стига до четвъртата позиция на European Championship on FIFA. Платформата, на която стриймва, е Facebook Gaming, но освен това създава създържание и държи активни и двата си YouTube канала – на английски и на български език.

madlax

Име: Александър Лавов

Никнейм: MadLax
Град: Пловдив
Основни игри: GTA V
Игри по време на маратона: DayZ

Алекс се занимава със стрийминг от две години. Фен е на кулинарията и обича да експериментира. В свободното си време спортува. Любимата му игра, която стриймва е RolePlay в GTA V. Екшъна му действа тонизиращо и обича винаги да бъде в него.

image0

Име: Милвана Димитрова

Никнейм: millvana
Град: Пазарджик
Основни игри: Minecraft, League of Legends
Игри по време на маратона: Fall Guys, League of Legends, CS:GO, Valorant

Милвана стриймва отскоро и й допада да експериментира с игри и жанрове. Често сменя видеоигрите по време на стрийм, дългите стриймове не я плашат, а Minecraft и League of Legends са сред заглавията, които предпочита.

Име: Петър Чолаков

Никнейм: Mr_Jackp0t
Град: Бургас
Основни игри: Euro Truck Simulator 2, GTA V
Игри по време на маратона: GTA V

Кажеш ли “Мръсна газ!” в българските гейминг среди, веднага ще стане ясно кой роден стриймър следиш. Mr_Jackp0t е всеизестен с голямата си любов към симулаторите, като в YouTube канала му най-често може да видите клипове на Euro Truck Simulator, Farm Simulator и на много други игри, в които главни герои са големите двигатели и многото конски сили. Във Facebook Gaming канала му освен в купето, може да го видите и в GTA 5 в RP сървъра NoDrama. А тази година той и брат му Dido_D ще споделят с публиката в специална поредица, която вече стартира, какво е да си стриймър – част от ролята им на посланници на Philips OneBlade.

Име: Емил Маринов

Никнейм: Mr. Random
Град: Оряхово
Години: 28
Основни игри: GTA 5 Roleplay , Eurotruck simulator, Farming simulator, CS:GO
Игри по време на маратона: CS:GO, GTA V, Escape from Tarkov

Mr. Random е млад земеделски производител. От близо 2 години използва експертизата си в земеделието в Eurotuck и Farming Simulator, но също така стриймва GTA V и CS: GO.

nikicha1

Име: Никола Димитров

Никнейм: Nikicha1
Град: София
Основни игри: Minecraft
Игри по време на маратона: Resident Evil 7, Minecraft, League of Legends

С опит от над 10 години в българския YouTube, Никола “Nikicha1” Димитров е един от първите гейминг стриймъри у нас. Започва своето приключение с Minecraft, League of Legends и Counter-Strike. В Minecraft обича да прави мащабни проекти, а в състезателните игри се съсредоточава над раздаването на правосъдие. Nikicha1 е и водещ на предаването за дигитална култура по БНТ2 “Натисни F1”.

Име: Павел Колев 

Никнейм: Pavel
Град
Години
Основни игри: FIFA, Minecraft, Fall Guys
Игри по време на маратона: TBA

Pavel е едната половина от набралото популярност уеб дуо “Pavel Kolev & Icaka “. Двамата се запознават в НАТФИЗ, където Icaka учи актьорско майсторство в класа на проф. Ивайло Христов, а Pavel – монтаж. Освен разнородни видеа на тема гейминг, двамата стоят и зад редица късометражни филмчета, които можете да гледате в YouTube каналите им.

Име:

Георги Димитров

Никнейм: Qforina
Град: София
Години
Основни игри: CS:GO, Hearthstone, GeoGuessr
Игри по време на маратона: TBA

Qforina е силно рзпознаваем в Counter Strike средите. Запален по игрите за компютър и конзоли още от 1999-а, той започва да стриймва (да излъчва как играе видеоигри на живо) през 2016 г. в Twitch, където бързо набира своя аудитория. Qfo е фен на всички жанрове и платформи и не пропуска новите заглавия. През последните години е част от проекти като Weekly Gaming Guide, Bulgarian Tech Channel и HiComm Play.

ShadowFox

Име: Пол-Мартин Махмуд Алялдани

Никнейм: Shadow Fox
Град: София
Основни игри: Minecraft, Phasmophobia, Poppy Playtime
Игри по време на маратона: TBA

Започва да се занимава с YouTube от 14 годишна възраст и играе игри вече 6 години, като най-често, извън снимането на видеа, играе Rocket League. Извън компютъра много обича да пътува и да прекарва време с други приятели YouTuber-и.

shadowhex

Име: Васил Калинчев

Никнейм: Shadowhex
Град: Дупница
Основни игри: GTA 5, Minecraft, Garry’s Mod, Roblox
Игри по време на маратона: Minecraft

Васил “xXShadowHexXx” Калинчев последните години не е пропускал ден, в който да не е качил видео в своя YouTube канал. Освен че е свръх продуктивен и изненадва всеки ден с клип на различна тематика – от гейминг, през предизвикателства до реакции, всеки ден може да бъде открийт и в своя Facebook Gaming канал, където редовно стриймва в GTA 5 паркури или role play в Turbo Squad сървъра.

simeondelev1

Име: Симеон Делев

НикнеймSimeon Delev Град: Пловдив
Основни игриLeague of Legends, Rocket League, World of Warcraft
Игри по време на маратона: League of Legends

Симеон Делев се определя като човек, намерил начин да съчетава полезното с приятното – а именно спорт и гейминг стрийминг. Когато стриймва, основно играе League of Legends, като предпочита да се подвизава в ролята на support, а любим герой му е Thresh. Симеон освен това е и фитнес треньор от 3 години, а голямата му страст е натуралния бодибилдинг.

sshilfiger_site

Име: Стилияна Гонева

Никнейм: sshilfiger
Град: Стара Загора/Лондон
Основни игри: CS:GO, League of Legends
Игри по време на маратона: CS:GO

Стела е едно от новите попълнения в българската Twitch общност. Обича да се забавлява и да нанася damage по противниците си!

Име: Иван Топалов

Никнейм: Stinway
Град: Стамболийски
Основни игри: Minecraft, Terraria, SnowRunner
Игри по време на маратона: TBA

Артист, скулптор и геймър – с тези три думи се самоопределя Stinway, който от 10 години залива аудиторията си с Minecraft видеа, обучавайки я да създава нестандартни творения в играта. Казва че неговата цел е да развие креативността на феновете си. Шутър игрите (игри със стрелба) за него обаче са втора вселена, в която дисциплината, контролът и емоциите се съвсем други. Макар и голямата му страст да е гейминга той не би спрял да майстори разни неща в гаража си. Затова и в социалните му мрежи можете много често да го видите как ръчка, поправя или създава неща с голи ръце.

image0

Име: Ангел Несторов

Никнейм: Tigerout
Град: Пловдив
Основни игри: League of Legends, CS:GO и Minecraft
Игри по време на маратона: World of Warcraft

Геймингът е част от живота на Tigerout от детските му години, а със стрийминг се занимава вече от почти 6. Реакциите на видеа и multiplayer игрите (игри с много участници в реално време) като League of Legends, Counte-Strike и Minecraft са любимите му занимания, както личи и от канала му.

WickyBG

Име: Станислав Чакъров

Никнейм: WickyBG
Град: София
Основни игри: PES 2021, Fall Guys
Игри по време на маратона: Fall Guys

Станислав “WickyBG” Чакъров е бивш професионален играч на FIFA, стигал до топ 6 в света. В неговите стриймове освен геймплей на популярния футболен симулатор, можете да научите повече за избора на играчи, комбинациите и модела на игра.

image0 (1)

Име: Борис Янев

Никнейм: Yanev88
Град: София
Основни игри: Call of Duty: Warzone, Fortnite, GTA 5
Игри по време на маратона: Call of Duty: Warzone

yanev88 стриймва активно видеоигри от над 3 години, съчетавайки ролята си на геймър с тази на съпруг и баща. Води се от вярването, че стриймването е привилегия, а зрителите са ВСИЧКО. И си е поставил за цел да изгради едно яко и сплотено комюнити, с което да прекарва часове наред в игра и общуване.

Име: Даниел Илиев

Никнейм: ZenReMasTa 
Град: София
Основни игри: GTA 5
Игри по време на маратона: TBA

Zenremasta вече 2 години се занимава със стрийминг и е сред добилите широка популярност геймъри в платформата Twitch, където набляга на GTA 5 RP. Определя себе си като позитивен човек, фен е на колите и в свободното си време разпуска с всякакви стилове музика.

Име: Драгомир Димитров

Никнейм: ZnakaProds
Град: Ямбол
Години
Основни игри: Minecraft
Игри по време на маратона: Minecraft, CS:GO, Age of Empires II, Rainbow Six Siege

ZnakaProds вече цяло десетилетие се занимава със създаване на гейминг видеа, придружени със забавен коментар. Не един и двама са се учили на тънкости за напреднали в Minecraft от неговия канал. Най-много го влекат стратегическите игри, обича да снима, понякога пише поезия, а японските конзоли са му слабост.

BSL LOGO

Име: Bulgarian Starcraft League

 

Основни игри: Starcraft II, Board Games
Игри по време на маратона: Starcraft II

Bulgarian Starcraft League е първата Starcraft лига в България.

djkitaeca

Име: Тодор Крумов

Никнейм: DjKitaeca
Град: Русе
Основни игри: GTA 5, CS:GO
Игри по време на маратона: TBA

Тодор от години играе игри, но започва сам да стриймва едва преди година. И не смята да спира скоро, защото не само той се забавлява със стрийминга, а и аудиторията му. Основните игри, които ще засечете на Faebook aming канала му, са GTA 5 и CS:GO.

iwanow

Име: Марио Иванов

Никнейм: IwanoW
Игри по време на маратона: TBA

Марио Иванов започва своето пътешествие в света на стриймигна преди почти 3 години. През повечето време стриймва Fortnite, опитвайки се да комбинира това да е competitive player и content creator. През останалото време може да го видите да стриймва игри като CS:GO, Euro Truck Simulator 2 и Minecraft. Обича не просто да оставя следа във всяка една игра, която стриймва, но и да се свързва с аудиторията си и други играчи, като пример за това е сървърът му в Minecraft, който е поддържал 70 човека. Организирал е конвой от около 20 човека в ETS 2, които са обиколили Германия, Франция и Италия.

402E7512-6C8D-40E9-B6BB-B09B0A938E66

Име: Никола Милев

Никнейм: Nivikon
Град: Бургас
Основни игри: Animal Crossing, Persona 5
Игри по време на маратона: TBA

Постоянното желание за нови приятелства и създаването на голяма и сплотена общност кара Nivikon да започне със стрийминга още преди 5 години. За него няма конкретна любима категория игри, стриймва както JRPG (от “Japanese Role Playing Games” или японски ролеви игри), така и различни FPS класики (от “first person shooter” – игри със стрелба от първо лице). По време на неговите излъчвания можете да видите заглавия като Animal Crossing, Persona 5 и други.

Име: Преслав Иванов

Никнейм: Aethelthryth
Град: София
Години
Основни игри: Minecraft, GTA 5
Игри по време на маратона: TBA

Aethelthryth е сред гейминг стриймърите в България с най-много последователи. Той е бивш професионален играч на Yu-Gi-Oh, аматьор със завидни умения на League of Legends, a в момента във Facebook стриймът му можете да го видите как играе популярни игри като Minecraft, GTA V и други. Не обича да губи, смята себе си за работохолик и се стреми всичко, което прави, да е извън зоната му на комфорт.
Чрез упорита работа през годините Преслав изгражда себе си като едно от най-разпознаваемите лица от гейминга в България, а според информирани източници, вече 4 човека могат да произнесат правилно никнейма му.

bulers

Име: BULERS

Основни игри: iRacing
Игри по време на маратона: iRacing

BULERS (Bulgarian Electronic Racing Series) е поредица от SIM Racing шампионати, които се провеждат на различни писти с всякакви видове автомобили. В лигите участват някои от най-добрите български автомобилни състезатели, SIM Racer-и с голям опит и други играчи, които тепърва навлизат в симулаторните състезания. Целта им е да направят моторните спортове в България още по-близки до феновете, давайки им възможност да премерят сили с истински пилоти в равни условия. Освен за забавление в напълно безопасна среда, електронните състезателни серии повишават пилотските умения, тренират психиката, подобряват разбирането върху физиката и настройките на автомобила.

Име: Андрей Илиев

Никнейм: turbo_saab
Град: София / Сиктивкар, Русия
Години: 44
Основни игри: GTA 5
Игри по време на маратона: TBA

turbo_saab е един от добре познатите геймъри в Grand Theft Auto общността със завиден опит в състезания. През последните няколко години събра вярна аудитория от всички възрасти за своите канали в Twitch и YouTube освен с видеа за популярната екшън-приключенска игра, и с такива, посветени на 3D принтирането. А в неговия Roleplay GTA V сървър (възможност за съвместна игра между няколко участника, които се превъплъщават в различни роли), наречен “Turbo Squad”, заедно с turbo_saab в игрите се включват и други популярни имена от българския гейминг.

venata_marathon

Име: Венцислав Калчев

Никнейм: Venata
Години: 29
Град: София
Основни игри: Minecraft
Игри по време на маратона: TBA

Venata създава своя YouTube канал още през 2005-а. В него той освен, че стриймва игри – най-често Minecraft, също така качва и геймплей видеа – както на Minecraft, така и на други заглавия като Among Us, Human Fall Flat. В канала му също така може да гледате и технически ревюта, както и влогове на разлини теми. Venata наскоро издаде и книга със заглавието “Живот в страх”.

unkind1

Име: Недялко Андреев 

Никнейм: Unk1ndbaby
Град: Бургас
Основни игри: Dota 2, PUBG, COD: Warzone
Игри по време на маратона: TBA

Недялко, познат в гейминг средите като “Unk1ndbaby”, е едно от запомнящите се и популярни имена в българския Twitch. В неговия канал можете да откриете както стратегически игри като DOTA 2, така и любимия на всички FPS жанр (от “first person shooter” – игри със стрелба от първо лице). Страстта на Недялко към игрите се разпалва още с излизането на “Starcraft” през 1998 година, а неговата стрийминг кариера започва случайно покрай забавлението с приятели по време на игра.

don't miss it!

15% off

Hurry Up, Our Stocks Are Running Thin…

up to

50% off

Awesome Products - Amazing Prices

AETHELTRYTH

Well Done,
You Did It!

Something Wasn’t Clear?
Feel free to contact me, and I will be more than happy to answer all of your questions.