През 2021-ва Българският Гейминг Маратон се завръща с три издания, повече съдържание и нови участници

През 2021-ва Българският Гейминг Маратон се завръща с три издания, повече съдържание и нови участници

  • Post author:
  • Post category:Press

Онлайн фестивалът, потапящ ни в света на видеоигрите, се завръща с разнообразно съдържание, над 200 часа стрийминг и нови гейминг емоции за зрителите

След успешното пилотно издание на Българският Гейминг Маратон през 2020-а, в което се включиха 30 от най-популярните български стриймъри, онлайн фестивалът, посветен на необятния свят на видеоигрите, се завръща на 4 май с първото от 3-те си издания за годината (5 септември и 19 декември), повече участници, събития и специални турнири.

Организатор на Българския Гейминг Маратон е TDB Play – компания с фокус във видеоигрите, електронните спортове и дигиталното съдържание, в партньорство със световния лидер при гейминг мониторите – AOC.

„Видеоигрите са любимо занимание на значима част от съвременното ни общество, a все повече хора прекарват време с тях не само играейки ги, но и гледайки видео съдържание на живо или т.нар. “гейминг стриймове”“ – коментира Мартин Кадинов, съосновател на TDB Play и организатор на Българският Гейминг Маратон – „Събирайки изявени и изгряващи създатели на съдържание – стриймъри и ютюбъри, създаваме онлайн фестивал, посветен на видеоигрите, в който всеки може се включи независимо къде се намира. След успешно първо издание през август 2020 г., през 2021-ва целим заедно да създадем още по-стойностно съдържание и да привлечем нови публики.“

Към момента участието в пролетното издание на Маратона  са потвърдили едни от най-популярните имена на гейминг стрийминга у нас, сред които Китодар Тодоров, xXShadowHexXx, Dido_D, Icaka & Pavel Kolev, Aethelthryth, Mr_Jackp0t  и много други.

Феновете могат да очакват над 200 часа онлайн съдържание с разнообразие от игри от различни жанрове и поколения, между които Grand Theft Auto 5, Fortnite, Minecraft, FIFA 2021, Brawl Stars, както и класически заглавия като StarCraft, CS:GO, Dota 2, World of Warcraft.

Повече информация за Маратона: http://gamingmarathon.bg/ 
Пресинформация, снимки на участващите стриймъри, визуални материали и лога можете да намерите на адрес: http://gamingmarathon.bg/assets

Повече за организаторите:

TDB Play

TDB Play е компания с фокус във видеоигри, електронните спортове и дигиталното съдържание. Създадена през 2020-а, TDB Play развива своята дейност в Югоизточна Европа и е базирана в София. Информация за TDB Play ще намерите на официалната страница на компанията, както и във Facebook, Instagram и LinkedIn.

AOC

Основана през 1967 г., AOC е водеща световна марка за монитори и IT аксесоари, и подразделение на TPV Technology Limited, най-големият производител на LCD в света. Широкото портфолио на AOC предлага перфектния монитор за всяка нужда  – както за професионални приложения, така и за персонална употреба. Дисплеите AOC предлагат отлично зрително преживяване, облечено в забележителен дизайн. 

С една от най-силните продуктови линии в сегмента на високопроизводителни гейминг монитори, AOC е марка номер едно за геймърски монитори в света. За повече информация, моля посетете официалната страница на AOC Gaming или последвайте AOC Gaming във Facebook, Twitter или Instagram. 

www.aoc-europe.com