Шестото издание на Българският Гейминг Маратон е посветено на електронните спортове

През последните десетилетия видеоигрите постепенно отстояха своето място като заслужена форма на изкуство, редом до литературата и киното. Днес те не са просто средство за интерактивно забавление, а и професионален спорт, набиращ все по-голяма популярност сред широката аудитория. Именно електронните спортове, или esports, са фокусът на шестото издание на Българският Гейминг Маратон, чиято кулминация ще се случи на 18 септември

Очакват ни над 1000 участници, вълнуващи турнири и големи тематични награди, това бяха част от акцентите, които организаторите коментираха по време на пресконференция по случай предстоящото събитие. 

Българският Гейминг Маратон е онлайн фестивал за видеоигри, в който 42-ма утвърдени и изгряващи стриймъри от родната сцена играят на живо пред българската публика. Това е второто тематично издание на фестивала за тази година, което се организира от TDB Play в партньорство с Yettel, Logitech G, Predator и благотворителното движение #гудгейм. През юли в първото издание основен фокус взеха българските игри. По покана на организаторите 16 български гейм студиа се включиха, за да представят своите игри на живо и да споделят любопитни истории от света на гейминга в компанията на 25 стриймъри и тяхната аудитория.

“Eлектронните спортове от нишово занимaние за “нърдове” се превърнаха в един от по-значимите феномени на съвремието, привличащи вниманието на близо половин милард фенове от цял свят. С това издание отдавам дължимото на този феномен, давайки възможност на хиляди фенове да участват в турнирите по любимите им игри”, заяви Мартин Кадинов, съосновател на компанията TDB Play.

От CS:GO през Brawl Stars и Clash Royale до Fall Guys, програмата на есенния Маратон обещава 11 турнира, изпълнени с много екшън и адреналин. Регистриралите се участници ще могат да играят в екип или да се изправят срещу любимите си български създатели на гейминг съдържание, а за победителите са предвидени специални награди от организаторите на събитието и техните партньори.

„За пети пореден път мрежата на Yettel е най-добрата в България и в топ 20% на световно ниво според Umlaut. Този сертификат е изключително важна оценка, защото покрива цялостното изживяване на клиента, използвайки всички наши мрежови технологии, включително 5G. Водеща характеристика на петото поколение мрежа е времезакъснението или отговорът в реално време, което е особено важен показател във все повече услуги, както и в гейминга. Маратонът е вероятно едно от най-добрите събития, на които може да разкрием възможностите и потенциала на 5G мрежата на практика. За да си победител, трябват умения, старание и постоянно развитие, и ние сме щастливи, че за втори път тази година създаваме подходяща среда, в която професионалистите да покажат на какво са способни“, заяви Богдан Динев, директор „Техническа стратегия и инженеринг” в Yettel.

Гейминг фестивалът ще бъде закрит от епичния турнир „Стриймърско мелес водещи Icaka и Dido_D, в който участващите популярни български стриймъри ще се изправят на живо и ще премерят сили в 4 рунда, за да си извоюват титлата „Най-добрият esports играч“. Турнирът ще се състои на 18 септември в 20:00 часа и ще се излъчва на живо в каналите на TDB Play в Twitch и Facebook.

Цялата програма на Българският Гейминг Маратон може да намерите тук: https://gamingmarathon.bg/

За TDB Play:

TDB Play е компания с фокус във видеоигри, електронни спортове и гийк култура, която развива своята дейност в Югоизточна Европа. Тя е инициатор на благотворителното движение #гудгейм и организатор на единствения по рода си онлайн гейминг фестивал в България – Българският Гейминг Маратон. Информация за TDB Play ще намерите на официалната страница на компанията, както и във Facebook, Instagram и LinkedIn.

Медийни запитвания:

Мария Борисова

PR Specialist

+359 883 603 749

 

press@tdbplay.com 

bg_BGBulgarian

don't miss it!

15% off

Hurry Up, Our Stocks Are Running Thin…

up to

50% off

Awesome Products - Amazing Prices

AETHELTRYTH

Well Done,
You Did It!

Something Wasn’t Clear?
Feel free to contact me, and I will be more than happy to answer all of your questions.