Третото издание на Българския Гейминг Маратон ще събере феновете на видео игрите на 19 септември

Третото издание на Българския Гейминг Маратон ще събере феновете на видео игрите на 19 септември

  • Post author:
  • Post category:Press
  • Post comments:0 Comments

Гейминг културата ще завладее екраните с близо 300 часа популярни и класически игри за професионалисти и любители

София, 23 август, 2021г.Българският Гейминг Маратон, онлайн фестивалът, посветен на необятния свят на видео игрите, включващ множество видео стрийминги, турнири, срещи с популярни лица от света на гейминга, куиз шоу и други виртуални събития, ще се проведе на 19 септември. Маратонът ще събере феновете с 42 утвърдени и изгряващи стриймъри, състезатели по електронни спортове, ютубъри и други интересни личности и ще предложи над 300 часа оригинално стрийминг съдържание на популярни и класически игри. Програмата на фестивала ще се анонсира поетапно в официалния сайт http://gamingmarathon.bg/.

Българският Гейминг Маратон се организира от TDB Play – компания, развиваща своята дейност в сферата на видео игрите, електронните спортове и т.нар. geek култура, в партньорство с една от водещите световни компании в сферата на дигиталните активи – Nexo.
С обявяване на третото издание на Маратона TDB Play отбелязва и една година от своето създаване.

Мартин Кадинов

“Свидетели сме как през последното десетилетие видео игрите се превърнаха в неделима част от съвременния начин на живот. Техният отпечатък може да бъде видян не само в самите игри, но и в образованието, икономиката, бизнеса, спорта, културата и редица други значими обществени сфери. През последните години видео игрите изминаха пътя от нишово хоби до значим поп-културен феномен, печелейки фенове от всички демографии. Подобен на тях е феноменът крипто, който създаде собствена самобитна култура, език и постоянно развиваща се общност. Отчитайки тези факти, като организатори на Маратона, се стремим да предложим по нещо за всеки – от професионалните геймъри, отдадени на състезанията по електронни спортове, през феновете на едно или друго хардкор заглавие, до хората, които тепърва се докосват до видео игрите.” – споделя Мартин Кадинов, съосновател на TDB Play и Българския гейминг маратон.

Сред участниците на Маратона ще бъдат добре познатите ни Kito Gaming, Aethelthryth, xXShadowHexXx, Gothika_47, Gabinka, Mr_Jackp0t, Qforina, както и нови лица на стрийминг сцената. И това издание няма да разочарова феновете и ще предложи разнообразие от турнири и специални събития, както и видео съдържание с игри от различни жанрове и поколения, между които Grand Theft Auto 5, Fortnite, Minecraft, FIFA 2021, Brawl Stars, както и класически заглавия като CS:GO, League of Legends, World of Warcraft, Call of Duty.
Турнирите по StarCraft и DOTA2 ще бъдат с крипто тематика, което, вярваме, ще предложи свеж прочит на класическите състезателни игри.
5G е тема, която, заедно с Теленор ще представим в Маратона и ще можем да видим приложимостта и предимствата ѝ в гейминг контекст.

За актуална информация следете уебсайта на Маратона и не се колебайте да се свържете с нас!

Пресинформация, снимки на участващите стриймъри, визуални материали и лога може да намерите на адрес: http://gamingmarathon.bg/assets

 

Българският Гейминг Маратон се организира в партньорство с Nexo, Telenor, Philips Gaming Monitors, Philips OneBlade, Logitech Gaming, Bucharest Gaming Week.

За TDB Play
TDB Play е компания с фокус във видеоигри, електронни спортове и дигитално съдържание. Създадена през 2020-а, TDB Play развива своята дейност в Югоизточна Европа и е базирана в София. Информация за TDB Play ще намерите на официалната страница на компанията (когато тя стане готова), а до тогава – във Facebook, Instagram и LinkedIn.

За Nexo
Nexo е една от водещите институции за управление на дигитални активи в света. Мисията на компанията е да предостави пълен набор банкови услуги с ползите от криптовалутите чрез първите по рода си Instant Crypto Credit Lines, високодоходния спестовен продукт Earn, собствена борса за търгуване на дигитални активи и сигурност на най-високо ниво на своя Nexo Wallet. Nexo е обработила повече от $30 милиарда за над 2,000,000 потребители в 200+ юрисдикции от своето основаване през 2018 г.
Официален кариерен уебсайт: https://nexo.careers/

Вашият коментар