Съобщение до медиите – 19.08.2020

Съобщение до медиите – 19.08.2020

  • Post author:
  • Post category:Press 2020

Турнири по Starcraft II, състезателни симулатори и Brawl Stars в програмата на Българския гейминг маратон

В първия по рода си у нас онлайн фестивал, посветен на видео игрите, със специална турнирна програма се включват Българска StarCraft Лига, Bulers и Димо Академи

Сряда, 19.08.2020 г., София, България

Серия от гейм турнири по класиката в електронните спортове – играта StarCraft, Brawl Stars – игра №1 сред подрастващите и турнир по виртуални мото-спортове с водещи автомобилни пилоти, очакват феновете в първото издание на Българският Гейминг Маратон – най-мащабния онлайн фестивал за видео игри у нас. Гейминг маратонът, който ще се проведе на 30 август (неделя), ще събере повече от 20 водещи стриймъри, изгряващи звезди и личности от културния живот у нас. Турнирите във фестивалната програма са отворени за участие, а желаещите да се запишат могат да го направят на http://gamingmarathon.bg/. Организатор на Българския гейминг маратон е TDB Play – новосформирана агенция с фокус върху видеоигрите, електронните спортове и geek културата, в партньорство със световния лидер при гейминг мониторите – AOC.

В предстоящия гейминг фестивал се включва Българската Starcraft лига със специален турнир по класиката в електронните спортове – играта Starcraft II. Повече от 20 години това е една от най популярните стратегии в реално време, която привлича геймъри от
цял свят. Турнирът е с награден фонд и ще се проведе на два етапа – онлайн квалификации и финал в деня на фестивала.

Към маратона ще се присъедини и Bulers (Български Електронни Състезателни Серии)организация, чиято цел е да популяризира моторните спортове в България чрез електронните състезателни серии. Bulers се включват с турнир по виртуални мото-спортове с две състезания на две различни писти с два различни автомобила в
симулатора iRacing. В турнира се очаква да се включат и опитни sim racer * състезатели, между които някои от водещите автомобилни пилоти в България.

Предстои и Brawl Stars турнирът на лятото. Единственото отборно състезание в програмата на Българския гейминг маратон, в което вече са записани 50 отбора, е организиран от популярния за Brawl Stars играта Dimo Academy. Записвания за квалификациите, които са на 23 август, вече са отворени, а финалът ще бъде на 30 август в рамките на маратона. Предвиден е награден фонд за победителите.

*Sim-racer – английски “Simulator” – симулатор и “Racer” – състезател. Използва се за пилоти във виртуални състезания. Игри като iRacing са по-близо до виртуален симулатор на истинска кола, отколкото да забавна аркадна игра с коли.

Допълнителна информация и програма на събитието: http://gamingmarathon.bg/
Предходни прессъобщения, снимки, визуални материали и лога: http://gamingmarathon.bg/assets

Повече за организаторите:

TDB Play
TDB Play е новосформирана агенция с фокус видеоигри, електронни спортове и geek култура. Съосновател и управляващ партньор на TDB Play е Мартин Кадинов, който има 20 години опит в сферата, последните 6 от които, преди да основе TDB Play, прекарва като мениджър за Югоизточна Европа в ESL – световния лидер в сферата на електронните спортове.
www.tdbplay.com

AOC
AOC е един от водещите глобални брандове на пазара на монитори. Високо качество, първокласно обслужване, атрактивен дизайн, съобразен с изискванията за опазването на околната среда, ергономични и иновативни продукти на конкурентни цени – това са причините все повече потребители, корпоративни клиенти и дистрибуционни партньори да се доверяват на AOC. AOC предлага дисплеи, подходящи за всеки тип потребител – без значение дали ще се използват за професионални или домашни цели, за развлечение или гейминг. AOC е дъщерно дружество на TPV Technology Limited, най-големият производител на LCD монитори в света.
www.aoc-europe.com